You are on page 1of 2

Mrimea: M Material: Fir cu 60% Bumbac, 40% Poliacril; Cantitatea: 600 gr.

albastru cenuiu, 100 gr alb crud, 50 gr. albastru Andrele: Mrimea 3.5, andrea circular nr. 4.0, 6 nasturi Eantion: Un careu de 10 cm*10 cm = 19 ochiuri i 27 rnduri, tricotat pe andrele nr. 3.5 Important: Tricotai cu andrele mai subiri dac obinei o dimensiune mai mare pentru numrul de ochiuri i rnduri date. Tricotai cu andrele mai groase n caz contrar. Puncte de lucru: Model jerseu fa: rnd dus pe fa, rnd retur pe dos Model jaquard pentru bordur: Conform ablonului A, pe fa, n stil novergian; firul nefolosit se trece lejer prin spatele lucrului. Pe lime se ncepe cu ochiul din faa primei sgei, se tot repet raportul dintre sgei, se ncheie cu ochiul de dup a 2-a sgeat. Pe nlime se repet cele 4 rnduri desenate.. Model cu trandafiri: conform ablonului B, se brodeaz cu cte un punct de broderie peste fiecare ochi de tricotaj. Pe lime sunt reprezentate toate ochiurile care sunt necesare pentru spate. Sablon B

ablon A

Realizare Spate:
Se monteaz 105 ochiuri fir albastru cenuiu pe andrele nr. 3.5 i se tricoteaz 5 cm model elastic pentru bordur. Pe ultimul rnd retur se adaug uniform 5 ochiuri rezultnd n total 110 ochiuri. Se trece lucrul pe andrele nr. 4.0 i se tricoteaz pe fa astfel: 10 rnduri albastru cenuiu, 4 rnduri bordur jaquard, 28 cm = 76 rnduri albastru cenuiu, * 4 rnduri bordur jaquard, 16 rnduri albastru cenuiu; se tot reia de la *; la 60 cm = 162 rnduri de la bordur se realizeaz umrul sczut bilateral, scznd la fiecare 2 rnduri: 3*10 ochiuri, 1*11 ochiuri. Rmn 28 ochiuri pentru rscroiala gtului, care se ncheie.

Partea stng a feei:


Se monteaz 51 de ochiuri fir albastru cenuiu pe andrele nr. 3.5 i se tricoteaz 5 cm model elastic pentru bordur. Pe ultimul rnd retur se nmulete cu 3 ochiuri, obinnd 54 ochiuri. Se continu lucrul pe andrele nr. 4.0, executnd aceeai succesiune de rnduri ca la spate. Dup 34 cm = 92 rnduri de la bordur se ncepe decolteul n V pe partea stng: pe primul rnd dus, penultimele 2 ochiuri se lucreaz mpreun pe fa, operaie ce se repet de nc 12 ori n urmtoarele 6 rnduri. La 60 cm = 162 rnduri de la bordur se realizeaz umrul sczut ca la spate.

Partea dreapt a feei:


Se tricoteaz simetric cu partea stng. Pentru decolteu, pe rndul dus adecvat, ochiul al 2-lea i al 3lea de la marginea dreapt se scad ncruciat (primul ochi se ridic pe andrea ca pentru ochi pe fa, ochiul urmtor se tricoteaz pe fa, ochiul ridicat se trage peste el).

Mneca:
Se monteaz 52 ochiuri fir albastru cenuiu pe andrea nr. 3.5 i se tricoteaz 4 cm model elastic. P eultimul rnd retur se nmulete uniform cu 18 ochiuri, obinnd n total 68 ochiuri. Se continu pe andrele nr. 4.0 pe fa, astfel: 2 rnduri albastru cenuiu * 4 rnduri bordur jaquard, 16 rnduri albastru cenuiu; se reia de la *. Pentru lrgime, ncepnd cu al 5-lea rnd de la bordur se nmulete bilateral cu cte 1 ochi, repetnd procedeul de nc 10 ori la fiecare 4 rnduri, apoi de 6 ori la 2 rnduri; ajungem la un total de 102 ochiuri. Dup 21 cm = 58 rnduri de la bordur se ncheie toate ochiurile. Finisarea: Pe partea din spate se brodeaz cele 76 rnduri ale poriunii cenuii conform ablonului B. Poriunea corespunztoare din fa se brodeaz pentru partea stng conform primelor 54 ochiuri ale ablonului, pentru partea dreapt conform ultimelor 54 ochiuri ale ablonului. Se ncheie custurile de umr. Se tricoteaz apoi benzile din fa i din jurul gtului, lund pe andrea nr. 3.5 ochiuri (21 ochiuri pentru 10 cm band) cu care se tricoteaz 5 rnduri = 2 cm n model elastic. n banda din dreapta se fac 6 butoniere, pe rndul al 2-lea rnd dus), scznd cte 2 ochiuri, care se adaug din nou la rndul urmtor. Se monteaz mnecile, se cos nasturii.