DOA SELAMAT 1

‫الرحمن الرحي ْم ِ ب ِسم ِ الله‬ ِ ّ ِ ْ ّ ِ ْ

ُ ‫ن َست َعِي ْن وَب ِهِ ال ْعال َمي ْن رب للهِ ا َل ْحمد‬ ّ َ َ ِ َ ْ ْ َ ُ َ ُ ّ َ ِ َ ‫والصل َةُ والسل َم عَلى أ َشرف ا ْل َن ْب ِياء‬ ِ َ ْ ّ َ َ ‫وال ْمرسل ِي ْن وَعَلى ءال ِهِ وَصحب ِهِ أ َجمعِين‬ َ ْ َ ْ ْ َ َ َ ْ ُ َ
ALLAHUMMA YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM

TUHAN YANG MEMPUNYAI KEBESARAN, KEMULIAAN DAN KEKUATAAN, KAMI HAMBA-HAMBAMUMENADAH TANGAN MEMANJATKAN KESYUKURAN SERTA MEMOHON KEHADRATMU YANG MAHA AGUNG, AGAR ENGKAU KURNIAKANLAH KERAHMATAN DAN KESELAMATAN KEPADA KAMI BERSEMPENA DENGAN MAJLIS ___________________________________________________________________

YA ALLAH, ANUGERAHILAH KAMI HIDAYAH DAN TAUFIQ YANG BERTERUSAN DALAM MENERUSKAN KEHIDUPAN. HANYA DENGAN HIDAYAH DAN TAUFIK-MU JUA, HAMBA-MU DAPAT MENJURUSKAN HIDUP KEARAH MENCAPAI KECEMERLANGAN DI DUNIA DAN KESEJAHTERAAN DI AKHIRAT.

YA RAHMAN, TUHAN YANG KAMI LIMPAHKAN SEGALA PENGABDIAN DAN KAMI POHONKAN SEGALA PERTOLONGAN, LIMPAHKANLAH KESEIAHTERAAN DAN KETENANGAN HIDUP YANG BERPANSANGAN KEPADA KAMI SEMUA AGAR PERIALANAN HIDUP KAMI SENTIASA DI BAWAH NAUNGAN RAHMAT DAN KEREDHAANMU SEPANJANG MASA. BENTUKKANLAH PERIBADI KAMI SEBAGAI MUSLIMAH YANGMEMPUNYAI AKHLAK TERPUJI, BERILMU DAN BERDISIPLIN SERTA BEKERJASAMA DI DALAM KEHIDUPAN. GOLONGKAN KAMI DI KALANGAN HAMBAMU YANG SENTIASA BERZIKIR DAN SENTIASA BERDOA KEPADAMU. TANAMKAN KE DALAM DIRI KAMI SIFAT-SIFAT UMMUL MUKMININ SAIDITINA SITI KHADIJAH, AISYAH DAN LAIN-LAINNYA, AGAR KAMI MAMPU MENJADI ISTERI YANG SOLEHAH, YANG MENJADI TUNGAK KEPADA PARA SUAMI DALAM MELAKSANAKAN TUGASNYA DENGAN AMANAH SERTA, AGAR KAMI MAMPU MENJADI IBU MITHALI YANG BIJAKSANA DALAM MEMBENTUK JIWA DAN PERIBADI ANAK-ANAK KAMI.

َ ‫الل ّهُم اجعَل جمعَنا هَذا جمعا مرحوْما وَت َفرقَنا‬ َ ّ َ َ ْ َ ْ ْ ّ ً ُ ْ َ ً ْ َ َ ‫من ب َعْدِهِ ت َفرقا معْصوْما‬ ً ُ َ ً ّ َ ْ ِ . SELAMATKANLAH PERJALANAN HIDUP KAMI DENGAN RAHMATMU. TEGUHKANLAH PENDIRIAN KAMI DALAM PELBAGAI SITUASI YANG KAMI TEMPUHI SERTA JADIKANLAH SEGALA PENGORBANANYANG KAMI CURAHKAN INI SEBAGAI AMAL SOLEH YANG DIREDHAI DISISIMU. KAMI MERASAI KEPER]TAN BUMI PELASTIN MENANGGUNG SEKSA KEKEJAMAN REJIM ZIONIS ISRAEL YA ALLAH BERIKANLAH MEREKA SEMUA KEKUATAN DAN KEMENANGAN. TITIPKANLAH KEPADA KAMI KEKUATAN MENGHARUNGI CABARAN. KAMI MELIHAT KEPERITAN IBU-IBU DI PELASTIN YANG KEHILANGAN ANAK DAN SUAMI YANG DIKASIHI. YA RABBIL IZZATI. MEMANDANG MASA DEPAN PENUH KEKOSONGAN. PERMUDAHKAN SETIAP PEKERJAAN KAMI. LAPANGKANTAH HATI KAMI. PELIHARALAH DIRI KAMI. BERKATILAH KEHIDUPAN KAMI. HINDARILAH KAMI DARI SIFAT HASAD DENGKI DAN PERTELINGKAHAN YANG BOLEH MEMECAHBELAHKAN IKATAN SILATURRAHIM SERTA UKHUWWAH DI ANTARA KAMI. YA TUHAN.YA ALLAH YA TUHAN KAMI. KUATKANLAH PERPADUAN DAN PERMUAFAKATAN INI. KAMI MENGINSAFI KESENGSARAAN YANG DITANGGUNG OLEH PARA MUSLIMIN DI NEGARA-NEGARA YANG DIUJI DENGAN MEHNAHMU. PANGKAT DAN KUASA YANG TELAH ENGKAU KURNIAKAN KEPADA KAMI. YA RAHIM. KAMI JUA PASRAH DAN TUNDUK BERMOHON AGAR ENGKAU JAUHKAN KESENCSARAAN ITU DARIPADA TANAH AIR KAMI DAN ENGKAU KEKALKAN KEHARMONIAN DAN NIKMAT KESEJAHTERAAN BUMI MALAYSIA YANG KAMI CINTAI INI. TINGKATKANLAH KEIMANAN DAN SEMANGAT SETIA KAWAN DI ANTARA KAMI DAN SEMATKANLAH DIHATI KAMI SIFAT JUJUR DAN IKHLAS DALAM MELAKSANAKAN TUGAS DENGAN PENUH TANGGUNGJAWAB. JADIKANLAH KAMI ORANG YANG BERSYUKUR AKAN ANUGERAH KEAMANAN DAN KEMAKMURAN TANAHAIR KAMI INI. JANGANLAH ENGKAU GOLONGKAN KAMI DI KALANGAN ORANG-ORANG YANG ALPA DAN LALAI AKAN NIKMAT HARTA. YA ALLAH. KAMI MENDENGAR RINTIHAN ANAK-ANAK PELASTIN YANG KEHILANGAN TEMPAT BERGANTUNG. YA RAHIM. BAHKAN JADIKANLAH KAMI ORANG YANG SENTIASA BERSYUKUR ATAS SEGALA ANUGERAHMU ITU SERTA TAAT AKAN SEGALA PERINTAHMU.

‫رب ّنا ءات ِنا فى الد ّن ْيا حسن َة وَفى الخرةِ حسن َة‬ ‫َ َ ً‬ ‫َ َ َ ً ِ‬ ‫َ َ َ َ ِ‬ ‫ْ ِ َ‬ ‫وَقِنا عَذاب النار‬ ‫َ‬ ‫َ َ ّ ِ‬ ‫َ‬ ‫َ‬ ‫َ ّ‬ ‫وَصلى الله عَلى سي ّدِنا محمدٍ وَعَلى ءال ِه‬ ‫َ ِ‬ ‫َ َ ُ َ ّ‬ ‫وَصحب ِهِ أ َجمعِي ْن وال ْحمد ُ للهِ رب ال ْعال َمي ْن‬ ‫َ ّ‬ ‫َ ْ‬ ‫ْ َ َ َ َ ْ‬ ‫َ ِ َ‬ .