You are on page 1of 13

1.

Dev

made 48 cupcakes for the cake sale. He put an equal number of cupcakes on 6 plates. Which number sentence would be used to find the number of cupcakes on each. Plate?
A. 48 + 6 = B. 48 - 6= C. 48 x 6 = D. 48 6 =

2. Siddharth A. 4 km B. 1400 m C. 1200 m D. 14 km

runs 2000 m during his daily training. Find the total distance that he has ran during a week

3. Som

drove 103 miles in the morning and 125 miles in the afternoon. How many miles did Som drive in all, to the nearest hundred?
A. 100 B. 200 C. 300 D. 500

4. Study the table carefully and

answer the questions. The table below shows the marks scored by 4 pupils in Hindi, Mathematics and Social Science during the Mid-year Examination Name of Pupils Marks scored Hindi Maths Social Science Mohit 89 82 80 Rohit 70 57 56 Samir 78 49 84 Ritesh 67 75 65 Which pupil has a total score of below 210 marks but above 200 marks for the 3 subjects?
A. Rohit B. Samir C. Mohit D. Ritesh

5. Which

figure has a round base?

A.

B.

C.

D. 6. The 2

containers contain the same amount of water. What is the change in the water level when ball is dropped in 2nd container?

A. Water level increases by 1 litre 100 ml B. Water level increases by 1 litre 200 ml C. Water level increases by 1 litre 300 ml D. Water level increases by 1 litre 400 ml

7. Look

at the number statement below. What symbol can be placed in the _ to make the number statement true? 726 - 252 _ 347 + 197

A. > B. = C. D. <

8. What

fraction of the figure is shaded ?

A. Three eights B. One quarter C. One half D. One third

9. 17110, A. 17008 B. 17098 C. 17108

17106, 17102, _____ The missing number in the number pattern is

D. 17198

10. Look

at the signs for four different movie theatres in the mall.

Which movie theatre has the least number of seats?


A. Theatre 1 B. Theatre 2 C. Theatre 3 D. Theatre 4

11. Which A. 149 B. 1,049 C. 1,409 D. 1,490

shows one thousand forty-nine written as a numeral?

12. Which

shape can be made by putting these two shapes together?

A. Circle B. Square C. Rectangle D. Triangle

13. The missing number in

the number pattern below is 8295, 7295, 6295, 5295

A. 929 B. 9925 C. 9592 D. 9952

14. If 5 A. 5 L B. 10 L C. 15 L D. 20 L

can hold 25 litres of water, then 2 such

can hold .. litres of water.

15. Example of an

improper fraction is

A.

2 3 1 3 23 23 11 15

B.

C.

D.

16. Which

shows flip across the line?

A.

B.

C.

D.

17. Which

shape can be folded to form an OPEN box?

A. B. C.

D.

18. Which

figure will continue the series given here?

A.

B.

C.

D.

19. Some letters

are hidden in the following diagram. The group of these letters is given in one of the alternatives. Find out the correct alternative

A. PATLIAN B. ULTRAC C. LOTIAD D. OPTION

20. Look

at the 2 sets of numbers given in table. Which number belongs to Set Y? Set-Z 1212 1313 1515

Set-Y 1122 3366 4488

A. 1414 B. 2244 C. 2424 D. 1441

21. If a means

+; b means -; C means and d means x, then the expression 16a 4b 4c 4d2 =


A. 10 B. 7 C. 18 D. 21/2

22. There are four figures

out of which three are same in some way while one is different from the rest. Find out the

different figure

A.

B.

C. D.

23. Jyotsana,

Mona and Tina collect rocks. Together Jyotsana and Mona have 28 rocks. Together Jyotsana and Tina have 34 rocks. Mona has 13 rocks. How many rocks does Tina have?
A. 13 rocks B. 15 rocks C. 19 rocks D. 21 rocks

24. Look A. 3 B. 5 C. 7 D. 20

at this pattern. 17, 14, 11, 8, ? What number comes next in the pattern ?

25. Choose the correct

water image of the given combination MOB

A. O M B B. W O B C. M O B D. B O M

26. ? A. 1 B. 3 C. 2 D. 0

REMAINDER 103 will display result as

27. Which

key among the following keys helps us to write in capital or small letters?

A. Spacebar key B. Enter key C. Caps lock key D. Delete key

28. A place in A. Cabinet B. Shelf C. Memory D. Pocket

the computer system where data and programs are temporarily stored

29. Key on

a keyboard that is used to enter information into a computer or to return the cursor to the beginning of a new

line

A. B. C. D.

30. Which

of the following should never be placed near any coinputer hardware or software?

A. Magnets B. Coins C. Tape D. Paper

31. A program

which helps in creating written documents and lets you go back and make corrections as necessary

A. Spread sheet B. Tool bar C. Folder D. Word processor

32. A disk A. Plate

in which you store information

B. Magnetic disk C. Paper disk D. TV dish

33. Match

the following Column-A Column-B

Stan and stop Calculations Input/Output Decisions

A. P - 4, B. P - 1, C. P - 2, D. P - 3,

Q - 3, R - 2, S - 1 Q - 3, R - 2, S - 4 Q - 3, R - 4, S - 1 Q - 1, R- 3, S - 4

34. The shortcut A. Tab + B B. Shift + B C. Ctrl + B D. Ctrl + D

key to make the text Bold is

35. A place that A. Cursor B. Text C. Boot D. Folder

a user can create to store files

1. D 6. B 11. B 16. A 21. C 26. A 31. D

2. D 7. D 12. A 17. A 22. D 27. C 32. B

3. B 8. C 13. A 18. D 23. C 28. C 33. A

4. D 9. B 14. B 19. C 24. B 29. A 34. C

5. C 10. B 15. C 20. B 25. B 30. A 35. D